Leef het leven van je eigen elf op een ongekend terrein!
 
PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Een warme herberg voor elke vreemdeling

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2, 3  Volgende
AuteurBericht
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Een warme herberg voor elke vreemdeling   di maa 16, 2010 10:32 pm

Halelif was naar beneden gerend en was al gauw op een redelijk brede weg uitgekomen. Ondanks dat het duidelijk was dat deze weg veel werd gebruikt, is hij niet verhard, wat in de winter voor karren moeilijk zou zijn door het smeltende sneeuwwater. Nu is het, gelukkig, nog maar net lente, waardoor de wegen nog redelijk goed zijn, uitgehard door nog niet gedooid ijs. Wetend dat de lente haar op de hielen zit, versneld Halelif haar pas, het pijnlijke gevoel van snijdende stenen door haar dunne schoenen heen negerend. Contouren van een stad worden al zichtbaar, bijna niet te ontwijken door het licht wat de stad uitstraalt. 'Hoeveel kaarsen zouden ze daaraan verspillen?' mompelt ze, nog net opzij kunnen springend wanneer een man op een paard voorbij komt geraasd. In zichzelf vervloekt ze haar onzichtbaarheid in de jonge nacht, maar al snel vergeet ze die. Bij kaarsen hoort warmte, en dat is wel het eerste waar haar lichaam naar hunkert. Buiten dat, knaagt honger en dorst ook al geruime tijd aan haar. Wanneer ze probeert te herinneren wanneer ze voor het laatst fatsoenlijk had gegeten, worden haar gedachtes vergiftigd door die aan haar zus. Ondanks dat ze walgt van de dingen die ze heeft gedaan, druipt de haat en het vergif van haar af, zonder haar te hebben gedeerd. Ze kan het niet. Ze kan haar zus Elivia niet haten. Zuchtend keert ze haar gedachtes weer op de weg en ziet tot haar opluchting dat de stad niet ver meer is. Snel legt ze de laatste paar meters af, en terwijl ze haar kap van een zwarte, doffe mantel opslaat, loopt ze onder een magere poort door. Aan de binnen kant van de stadswanden, staat twee wachten, ieder aan één kant. Even slaan ze hun blik op haar, maar ze lijkt niet gevaarlijk en laten ze haar zonder te stoppen door. Opgelucht dat binnenkomen geen gedoe is, brengt ze haar ogen van onder de schaduw omhoog. Dan zinkt de moed haar in de schoenen, als ze ziet wat een enorme stad het licht had uitgestraald. Het dorp waar ze zelf vandaan kwam, was ook niet bepaald klein geweest, maar was nog niet eens de helft van wat deze stad is. 'Wat doe ik hier?' mompelt ze zachtjes wanhopig


Laatst aangepast door Halelif op za maa 20, 2010 11:22 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   wo maa 17, 2010 6:58 pm

Skyview

Wanneer het zwarte dier onder hem tekenen van oververmoeidheid begint te vertonen stijgt hij af en lijdt de zwarte merrie te voet verder de berg op. Het pad was soppig van gesmolten sneeuw en de losse keien maakte het er ook niet veel makkelijker op. Gelukkig zou het verder omhoog kouder zijn en dus zou het pad hard zijn. Onvermoeid stapt Skyview door. Om zijn heup hangt een riem met daaraan een dolk en een klein handmes samen met een eend die hij eerder vandaag heeft neergehaald met zijn boog. Het was jammer genoeg wel zijn laatste pijl die hij eraan verbruikt heeft. binnenkort dus toch maar weer naar het rode meer.... Eerst zijn oom opzoeken, dan zien we wel verder. houdt hij zichzelf voor.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   do maa 18, 2010 11:06 pm

Halelif had een overnachtings plek gevonden in de herberg, Het Ijskristal geheten. Daarmee had ze ook meteen eeen baatje: In ruil voor voeding en onderdak, werkt ze als serveerster in de gelach kamer van de herberg. Ze vindt het best, dan is te tenminste bezig en krijgt ze de kans om mensen te leren kennen, hoewel de meeste bezoekers van deze herberg enkel doorreis mensen zijn. Af en toe, zoals vanavond, is er ook een minstril aanwezig, waarnaar ze stil genietend kan luisteren als ze even niks te doen heeft. 'Hij speelt goed hé?' vraag een inmiddeld bekende stem achter haar. Het is de herbergier, een aardige, iet wat mollige herberieg. 'Ja, echt heel goed' momepelt Halelif, wat in gedachte verzonken. Even gaan haar gedachtes terug naar haar eigen dorp, waar ze vandaan was gekomen. Vaak was er ook zulke goede muziek op feestdagen geweest, maar bijna nooit had zij ervan kunnen genieten. Vaak had één of andere man weer teveel gedronken, en had behoefte aan haar "diensten", die haar zus ongevraagd aanbood. Daarom had ze een hekel aan de feestdagen gehad, hoewel ze als klein meisje, toen haar vader nog leefde, er altijd naar uit had gekeken.
Halelif schrikt op, wanneer er een kort tikje op haar schouder komt. Vragend kijkt ze achterom, en kijkt recht in het vragende gezicht van de herbergier. 'Volges mij wilt iemand wat bestellen' wijst hij haar op een vragend kijkende klant. 'Ja, sorry' mompelt ze snel, haar handen aan het vaal witte schort om haar heupen afvegend. Gemakkelijk komt ze tussen alle tafeltjes langs en beland zo niet veel later bij de klant. Hij bestelt, niet onverwachts, een plint bier. Snel schrijft Halelif het op en verdwijnt weer naar de bar. 'Eén bier' laat ze de herbergier weten, niet veel later het volle glas bij de klant afleverend
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   do maa 18, 2010 11:24 pm

Pas een paar mijl voor de stad, toen de berg wat meer begon te glooien was hij weer op de zwarte merrie gestapt en waren ze verder gereden. Toen hij de dikke muren door reed keken wachters hem met scherpe ogen aan, maar de vragen bleven gelukkig uit.
Skyview hield er niet van om vragen te beantwoorden en al helemaal niet wanneer hij er zelf geen antwoord op had. waar kom je vandaan, wat is je bestemming etc etc etc. In stap gaat hij de straten door tot hij in een van de wijken, die lang niet tot de rijke buurt behoorde een herberg vond. Vermoeid steeg hij af, liet de merrie gewoon even staan waar ze was en liep naar binnen. Als ze gestolen zou worden, wat hij niet zou verwachten in deze stad, stal hij gewoon weer een nieuwe, zo simpel was dat. Binnen wisselt hij wat woorden met de waard en loopt daarna weer naar buiten. De man had hem gezegd dat hij de merrie op de kleine binnenplaats kon stallen en en waren nog wel wat kamers vrij.
Met een tevreden zucht laat hij zich in een stoel zakken aan een klein tafeltje in de hoek, net uit het zicht van de deur wanneer er mensen binnen kwamen, maar hij ze wel kon zien.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   do maa 18, 2010 11:33 pm

Toen Halelif zich opnieuw bij de "bar" had gemeld, om een nieuwe bestelling te plaatsen, zag ze dat de man in gesprek was, met een nieuwkomer. Even slaat ze haar blik op hem, maar lang kan ze niet met haar hoofd bij hem blijven. Op e een of andere manier had ze een zekere walging voor het "ras" mannen gekregen, met uitzondering van de herbergier. Hij had zich al in de eerste dag bewezen als man die eerlijk was. Helaas kan je dit niet van alle mensen zeggen, en al helemaal niet van het gezelschap wat hier gemiddeld binnen kwam. Om zich van de gedachtegang af te zetten, focust ze zich weer op de muziek van de man voor het haardvuur. 'Hij is dan wel een man, maar hij kan wel muziek maken' mompelt ze, eerder voor zichzelf dan voor ander mans oren. Terwijl ze rustig naar de muziek luistert, hoort ze vaag dat een deur open gaat en even voelt ze een koude lucht stroom. Uit ervaring gokt ze dat de jongeman van net naar buiten is gelopen, waarschijnlijk zijn rijdier naar de stallen achter brengend. Zoals ze al had voorspeld gaat nog geen half uur later opnieuw de deur open en wanner de goede man van de herberg haar gebied de nieuwe klant te vragen wat hij wilt, ziet ze niet tot haar verbazing dezelfde jonge man zitten. Traag loopt ze naar het tafeltje die hij had uitgekozen en vraagt beleeft wat hij wilt. Terwijl ze op zijn bestelling wacht, wenste ze dat hij wat dichter bij het haardvuur was gaan zitten, zodat ze niet de koude lucht van buiten hoefde te voelen. Ongeduldig wipt ze van de ene voet op de ander, hopend dat alle klanten voor vanavond voor de verandering vroeg hun dekens zouden opzoeken
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   do maa 18, 2010 11:40 pm

Skyview kijkt vanonder zijn kap op naar het meisje dat ineens voor hem staat. "Is er iets dat al klaar staan aan eten?" vragend kijkt hij terug naar haar. Hij wilde niet dat iemand weer speciaal voor hem de keuken in zou gaan, hij was blij met alles, zolang het maar te eten was. Ze kan hier nog niet zo lang werken, daar had ze het geduld nog niet voor, maar met de tijd leert men.. denkt hij tevreden.
De muziek was hem bekent in de oren, maar toch gaf het ergens ook een gevoel van eenzaamheid, die hij snel weer weg schudde. Hij reisde al jaren alleen en daar was niets mis mee. Geen klachten over zere voeten, geen gemiep, geen gepraat: gewoon de rust die men hoort te hebben. En natuurlijk gingen metgezellen altijd lastig doen als hij weer eens op zijn nachtelijke uitstapjes ging. Dan wilde ze weten wat hij ging doen, waar hij heen ging of soms zelfs of ze mee mochten. mooi niet dus..
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   vr maa 19, 2010 9:47 am

Even is Halelif stil over zijn antwoord. Dan werpt ze een blik achterom, kijkend naar het gat in de muur waar de keuken is. 'Ja, er staat vast wel iets voor u klaar, het is nog vroeg' antwoord ze, niet goed wetend of ze het nu moet gaan halen, of dat ze moet blijven wachten op het woord van de jonge man voor haar. Ze besluit het laatste te doen, nog snel even naar de minstil in de hoek kijkend. Nu pas vallen de rimpels van de man haar op, en de grijze pluk die onder zijn bonte muts vandaan komt. Hij zal het vast warm hebbe bedenkt ze zich, als ze erbij denkt dat hij voor de openhaard staat, waar nog altijd het vuur aan hout likt. Daarna wendt ze zich weer tot de man, maar kan alweer geen oogcontact maken. Als hij nou eens die kap af zou doen stelt ze in gedachte aan hem voor, maar houd het voor zich bij het eerste wat de herbergier tegen haar had gezegt: heb nooit kritiek op de klant. Even zucht ze vermoeid, denkend aan haar eigen woorden die ze zojuist had gesproken "Het is nog vroeg", ze moet dus nog een lange tijd, en met een minstril n de ruimte zou deze niet snel leegstromen. Daarna krijgt ze oog voor wat deze man voor haar nog meer aan heeft, aangezien een opgeslagen kap en een mantel nou niet de gebruikelijk kleding is voor bij het eten. Een reizger, oppert ze, eraan denkend hoe zij zelf over de berg was getrokken, ook met een mantel tegen de kou. Als ze haar ogen een rondje over zijn lichaam heeft gemaakt, komen ze weer bij de schaduw van de kap uit. Nietsziend kijkt ze de leegte in, hopend zo ongemerkt oogcontact met hem te hebben
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   vr maa 19, 2010 7:05 pm

Dat jij 's ochtends nog tijd hebt om online te komen xD


" Dat zou fijn zijn" zegt hij met een grijns, die geborgen wordt door zijn kap. Zo hield hij ervan, mensen konden hem niet zien, maar hij hen wel. Als het meisje naar zijn gezicht staart, waarvan hij er zeker mee is dat ze hem recht in de ogen wil kijken kijkt hij recht in haar ogen terug. "Kun je het zien?" vraagt hij plagende, maar speelse toon. Hij had pas een paar jaar de baard in de keel, maar had zelfs met deze een zachte stem. Zijn ogen glijden ondertussen onopgemerkt over het meisje. Het is duidelijk dat ze uit dit gebied ergens komt, maar niet uit deze stad.. Is ze hier alleen? Of wat? even twijfelt hij maar trekt dan toch maar zijn kap van zijn hoofd en schudt even met zijn hoofd om zijn haren weer op hun plek te krijgen. Daarna kijkt hij weer op naar het meisje.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   vr maa 19, 2010 7:22 pm

Halelif knikt en wil al weglopen, als andere woorden haar beletten weg te lopen. Het stond haar niet aan dan de jonge man in de stoel wat uit de tent wou lokken, maar zo vriendelijk als ze is, zendt ze hem een lieve glimlach. Ze wilt al wat antwoorden, maar wordt opnieuwe even weerhouden door het handelen van deze eigenaardige klant. Hij slaat zijn kap in een vloeiende beweging achterover, zodat het nu eindelijk echt mogenlijk wordt om een "normaal" gesprek te voren. 'Aardig dat je het vraagt, maar ja: nu kan ik het zien' antwoord ze, haar gezicht in een misleidende liefheid houdend. Van binnen wou ze het liefst naar de keuken gaan, snel deze klant afhandelen, maar kan het zich niet veroorloven gewoon weg te lopen. Ze is al blij dat een redelijk forse tafel tussen hen in staat en dat ze in een vertrouwde omgeving staat, anders had ze allang het gesprek met de man afgekapt. Even walcht ze van binnen bij haar eigen gedachte van de benoeming van het ras voor haar. Nog maals moet ze de neiging om weg te lopen onderdrukken, eraan denkend dat de klant koning is, zoals de herbergier het had genoemd. In gedachte schudt ze haar hoofd, bedenkend hoe een wereld geregeerd door vrouwen zou zijn. Zonder dat ze het zelf in de gaten heeft, bestudeerd ze het gezicht van de jonge voor haar, nu dat eindelijk mogenlijk is. Ze concludeerd dat hij niet veel ouder is, en ook de ongeveer dezelfde haarkleur hebben ze kennelijk gemeen. En daar blijft het bij denkt ze grimmig bij zichzelf.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   vr maa 19, 2010 9:34 pm

Skyview kijkt het meisje even recht aan. Eten? denkt hij met een glimlach inzichzelf. "en wat vind deze jonge dame van wat ze ziet, als ik vragen mag?" het kwam er even lieflijk uit als haar eigen woorden. Waarom was het voor mensen toch zo moeilijk om gewoon gemeend aardig te zijn of gewoon in een normaal pest humeur zoals hij wel eens is. En dan weten mensen het om hem heen ook, iets wat men meestal uit de weg gaat. Zijn maag begint uit het niets opstandig te protesteren. alleen vanochtend had hij zijn laatste 2 gebutste appels opgegeten en een nog een deel met zijn merrie gedeeld die hem smekend had aangekeken. "Mag ik nog wat te eten of..?" Hij hield er niet van om zulke vragen te stellen, helemaal niet als ze bevelend over zouden komen, maar zijn maag ging nu even voor.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   vr maa 19, 2010 11:24 pm

Halelifs gezichtsuitdrukking verandert wanneer ze antwoord geeft op zijn eerste vraag, maar ze heeft een flauw vermoeden dan het een retorische vraag was. 'Even slecht als de rest, maar wees gerust: het is niet persoonlijk' antwoord ze, even haar neus voor hem ophalend. (niet met zo'n gorgel geluid, maar das zo'n uitdrukking Razz). Dan hoort ze zijn tweede reeks woorden en knikt begrijpend. 'Ja, natuurlijk, een momentje' zegt ze snel en verdwijnt alweer tussen de mensenmassa. Het was in de tijd van hun "gesprek" drukker in de herberg geworden, waardoor het nu langer duurt voordat ze bij de keuken is, hoe bedreven ze in enkele weken ook is geworden. Met een verhit hoofd komt ze uiteindelijk bij de keuken aan en pakt het eerste bord dat goed gevult is. Als hij inderdaad een reiziger zou zijn, zoals ze vermoed, zou hij vast honger hebben. Met het bord nog in haar handen, vult ze aan de tap een plint bier en gaat vervolgens weer op weg, moeite moeten doen om het bord vol te houden en het glas niet te laten overstromen. Uiteindelijk belandt ze weer voor de tafel van de jonge man, en schoteld hem het eten en drinken voor. 'Smakelijk eten' zegt ze, hoewel haar woorden weinig inhoud bevatten. Dan maakt ze weer aanstalte om zich om te draaien, om dichter bij de minstil te gaan staan om zijn klanken beter te kunnen horen. Nu ze eraan denkt, valt het haar op dat de man een kleien pauze heeft ingelast en dat het geroezemoes dat tijdens de liederen er al was, is aangesterkt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   vr maa 19, 2010 11:46 pm

"bedankt" antwoordt hij gemeend. Maar zijn gedachtes blijven bij haar vorige woorden haken. Niet persoonlijk? Wat dan wel? Hoe kon je nou een hekel aan mannen of jongens hebben? Oke, een klein zusje misschien haar broer, maar alle mannen? Knap.. bedenkt hij zich. Hoe kan zo'n meid nou een hekel hebben aan mannen? Als ik haar zo bekijk, zouden er zat jongens, of zelfs rijke mannen haar moeten begeren.
Tevreden met de warmte die hij al meer dan een week had gemist neemt hij een nip van zijn bier. Bitter & koud, zoals het hoort. Het eten daar in tegen was iets minder, maarja, hij mocht niet echt klagen. Alles was beter dan die groentesoep die hij in de bossen voorgeschoteld kreeg, uhg! wat was dat vies.... Zijn blik kruipt van haar af en komt bij de man voor het vuur neer. Hij had tot nu toe redelijk gespeeld.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 12:02 am

Halelif baant zich weer een weg door de mensen, richting de gloeiend hete schouw. Ze neemt haar plekje naast de bar weer in, waar het rustig aangezien geen klant daar mag komen. Het geroezemoes verstomdt zich weer en niet veel later begint de minstril weer te zingen. Direct wordt er voluit meegestampt en geschreeuwt door het publiek. Hoofdschuddend kan ze niet de glimlach op haar lippen verbergen. Snel wendt ze haar gezicht af, waardoor het haar voor haar gezicht valt. Dan krijgt ze een beter idee, en loopt verder achter de bar. Ze pakt een simpel glas uit de rekken en vult die met kristalhelder water de rechtsstreekt uit de bergen komt. Genietend van de verkoeling drinkt ze het glas in één keer leeg, om daarna nog een glas leeg te drinken. 'Dorst?' hoort ze de herbergier achterzich plagerig vragen. 'Vindt je het gek met minstens vijftig kachels en een gloeiend haardvuur?' antwoord ze grijzend, terwijl ze een derde glas water vult. Die drinkt ze voor de helft leeg, en zet die daarna weg. 'Zo, dat was lekker' zegt ze, om daarna te vervolgen: 'Ik ga mijn rondje afwas verzamelen'. En weg is ze. Handig loopt ze tussen de zingende en stampende massa door, bijna van elke tafel wel iets menemend van een bord of glas. Zonder iets van het bestek te breken, komt ze heelhuids bij de bar aan, de tafel van de nieuwkomer overgeslagen hebbend.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 12:12 am

Skyview komt overeind als hij zijn maal op heeft en neemt zijn bord en glas mee terug naar de bar. Ondertussen probeert hij te zorgen dat hij mensen niet overloopt of zelf op z;n gezicht gaat, wat best wel lastig is vanwege de drukte. Daarom heeft het meisje die hij toe net dingen zag komen ophalen hem waarschijnlijk gemist. Best wel logisch... Snel zet hij de spullen op de bar en baant zich een weg naar buiten. De koude nachtlucht vloeit zijn longen in en de warmte die hij net had gevoeld trekt al snel weg. Hij loopt de binnenplaats over en betreedt de kleine stallen. Er staan maar 2 dieren, die van hem en een bruin witte hengst die er ook niet al te best uit ziet. Al hoofschuddend loopt hij naar het dier toe, laat hem even aan zijn hand ruiken en vist dan een kleine lap stof uit zijn zak, die hij om zijn hand heen rolt. Daarmee begint hij over de vacht van de onverzorgde hengst te boenen. Even stapt het dier weg, maar wanneer Skyview blijkbaar een lekker plekje begin te schrobben laat hij zijn hoeven op de plaats staan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 12:20 am

Halelif ziet in een ooghoek de deur van het vertrek open gaan en als ze nieuwsgierig kijkt wie het vertrek zo vroeg verlaat, ziet ze tot haar verbazing dat het de jonge man is. 'Waarschijnlijk niet zo gesteld op grote groepen mensen' mompelt ze, terwijl ze de afwas in het lauwe water laat glijden. Snel maar niet minder zorgvuldig, begint ze af te wassen, terwijl een keukenmeisje afdroogt. De meeste mensen hadden nu wel gegeten en dronken nu nog maar enkel. Zich voor de zoveelste keer afvragend waar mannen al dat vocht lieten en hoe ze tegen al die alcohol konden, gaat ze hoofdschuddend verder. Als de enorme stapel afwas is verdwenen kijkt ze op. De afwas had een lange tijd in beslag genomen en in die tijd waren al verscheidene mensen vertrokken. Ook de minstril was ermee opgehouden. Daardoor gingen nog meer mensen weg, nadat ze hadden betaald. Plots vraagt ze zich af, of de reiziger wel heeft betaalt. Als ze bedenkt dat wat hij al heeft geconsumeerd niet veel kost, kan het haar niet zo veel meer schelen. Nogmaals maakt ze haar ronde om afwas op te halen en wanneer die ook is schoongemaakt, is het vertrek op enkele mensen leeg. 'Kan je me voor de rest van de avond missen?' vraagt ze aan de herbergier, die ook wat vermoeid lijkt te worden. Hij knikt wat afwezig, wat voor Halelif het teken is om haar schort af te doen. Dan verlaat ze de herberg via een achteruitgang en geniet van de frisse wind, die haar gloeiende gezicht afkoelt. Snel loopt ze een ronde door het centrum van de stad, om nog geen half uur later in de herberg terug te komen. Ze momepelt een goede nacht tegen de mensen die ze tegenkomt en ligt ze niet veel later in bed. Tijdens haar wandeltocht had ze de volle maan gezien, die de straad goed had belicht nu de hemel helder is. Met een zucht draait ze zich op haar zij en sluit haar ogen
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 12:48 am

Als hij klaar is klapt hij de lap stof zo grondig uit als gaat, die nu wel helemaal zwart is van het vet. "maak ik morgen wel schoon.." mompelt hij tegen zich zelf. Hij gooit bij beide dieren een paar handen graan in hun bak en loopt dan de stallen uit, weg van de herberg.
Ondanks dat het zo licht lijkt door de volle maan is het rustig op straat, te rustig. Mensen in deze stad zijn braaf, beter gezegd, te braaf. Iets wat niet in zijn aard zit. Nee, echt een slechterik is hij niet, maar om te overleven in deze wereld is soms goed zijn ook niet de juiste oplossing. Traag sloft hij door de sneeuw bedekte straten. Zijn haar zakt op sommige plekken voor zijn ogen, deze duwt hij geïrriteerd opzij met zijn handschoen, maar ze vallen weer terug. Ineens barst hij uit, warme tranen beginnen over zijn wangen te stromen en over de rooien trapt hij tegen een kleine steen aan die de straat door vliegt. WAAROM? wilde hij schreeuwen, al wist hij niet waarom.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 10:10 pm

Al vroeg wordt Halelif gewekt door de plaatselijke haan, van één of andere inwonder van de stad. Gapend en de slaap nog uit haar ogen wrijvend, komt ze met tegenzin uit bed. Direct maakt een rilling zich van haar lichaam meester, als de heerlijk warme tempratuur van onder de dekens wordt ingeruild voor de koele lente lucht in haar kamer. Bibberend gooit ze even koud water in haar gezicht, werkt ze zich in haar werkkleding en bekijkt zich snel in de spiegel. Met een sobere borstel brengt ze haar haar in model en verwijderd de klitten erin. Daarna loopt ze de trap af, richting de galachkamer en de keuken. Ze zit dat al enkele mannen klaarzitten, wachtend op ontbijt. In het verbij gaan neemt ze de bestellingen op en geeft die door aan de keuken. Direct is het gekletter van pannen te horen en hoofdschuddend bedenkt ze zich dat waarschijnlijk die onhandige keukenprins vanochtend dienst had. Vriendelijk begroet ze de herbergier, als hij vanuit de keuken binnen komt. In zijn hand houdt hij een legen emmer, die hij direct in haar handen duwt. 'Wil jij even gaan melken?' vraagt hij haar, hoewel het eerder als een bevel klonk. Ze knikt en loopt met de emmer zwiepend naar buiten, naar waar de dieren voor de herberg stonden. Buiten enkele kippen en één enkel varken, staat er ook een koe. Echt een naam had ze nooit gekregen, maar op de een of andere manier noemt ze het wit zwart gevlekte dier altijd Hermia. Ze pakt de houten kruk uit de hoek, zet die onder haar zitvlak en begint gedachteloos te melken. Niet veel later is de emmer vol en zonder een druppel te morsen keert ze terug in de warme herberg.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 10:33 pm

Skyview kwam overeind in zijn krakende bed. Dikke donkere wallen waren deze nacht onder zijn ogen gevormd omdat hij de slaap niet had kunnen vatten. Waarom moesten jullie haar nou nemen? Waarom, na alles wat jullie al van me afgenomen hebben? schoot er door zijn hoofd. Nadat hij wat koud water in zijn gezicht had gegooid nam hij zijn spullen en verliet de kleine kamer, naar de gelach kamer. "Heb je wat om mee te nemen voor onderweg?" vroeg hij tevreden aan de herbergier. De man knikte en verdween, om daarna weer te verschijnen met een klein pakketje voedsel en stopte hem dat toe in ruil voor wat muntstukken en de eend die hij gister had geschoten. Hiermee betaalde hij ook gelijk de overnachting en het avondeten van gisteren. Via de achterdeur liep Skyview naar buiten en liep bijna het meisje omver, die een emmer geheel gevuld was met melk. "Sorry" verontschuldigt hij zich geschrokken en stapt achteruit. Hij wist niet wat ze tegen mannen had, maar ze wild hem vast niet binnen haar haar eigen kring hebben, de kleine ruimte om je heen waar je alleen de mensen die je echt mag in laat komen, zo kon hij het alleen beschrijven.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 10:44 pm

Halelif schrikt van de plots verschijnen van een persoon in de deuropening. Bijna gooit ze de melk uit de emmer, maar kan op tijd haar pols laten verstijven. 'Geeft niet' mompelt ze als ze zijn excuses hoort, ook al weet ze dat hij dat tegen ieder ander had gezegt, wat hij ook had gedaan. Dan valt haar blik op de papieren zak, waarin waarschijnlijk voedsel zou zitten. Ondanks dat ze nou niet echt dik bevriend was met deze jonge man, was het niet overbodig minstens te vragen of hij al weg ging; ze kon altijd nog zeggen dat het alleen maar om het geld ging die hij in het laadje zou brengen. 'Ga je nou al weg?' vraagt ze, met een hoofdknik naar de zak in zijn handen wijzend. Even buigt ze door haar knieën en zet ze de houten emmer op de grond. Hoewel die niet erg groot was, was hij aardig zwaar door de liter melk erin. Ze wrijft haar klamme handen droog, vochtig geworden door de inspanning die het tillen vereist. Nadat ze haar handen heeft afgeveegd, strijkt ze met één hand door haar haar, zeker wetend dat na de lichte bontsing haar haar nog goed zat. Terwijl ze het doet, vraagt ze zich af waarom; ze maakt zich immers enkel 's ochtends na het opstaan druk om haar uiterlijk, toch?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 10:51 pm

Skyview glimlacht gemeend. "Nee, ik ga het gebied rond de stad verkennen en als het mee zit nog wat jagen.." eigenlijk had hij nog wel wat meer willen vertellen, maar hij houdt het hierbij. gewoon een beleefde vraag, doe ik ook zo vaak. boeit nooit iemand wat je gaat doen. logisch. als hij haar moeite ziet hebben met de emmer melk loopt hij naar haar toe. "hulp nodig?" vrolijk kijkt hij naar het meisje, hij is wel langer dan haar en ze zal niet zoveel ouder zijn dan hem, maar haar ogen stralen. Of dat komt door de zon? probeert hij een smoes voor zichzelf te verzinnen. Door de zon. houdt hij zich voor, maar hij kan het niet laten om er nog eens in te kijken en zich vervolgens zijn blik weer ergens anders op te richten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 11:00 pm

Ze knikt bij zijn woorden, het is immers logisch dat je als je helemaal naar de bergen komt na één overnachting alweer vertrekt. Wanneer hij haar hulp aanbied, schud ze zonder aarzeling haar hoofd. 'Het gaat wel' zegt ze abrubt, de emmer weer oppakent. Vragen waar hij heen gaat, dat tot daaraan toe maar het risico tot enige contact: vergeet het maar! 'Dan zie ik je misschien nog wel' zegt ze snel en verdwijnt de herberg in, tot haar spijt. Buiten was de zon al aardig warm gaan schijnen, echt een lente zon. Zodra het rustig is, ga ik lekker buiten wandelen neemt ze zichzelf voor, terwijl ze de emmer melk op het aanrecht in de keuken zet. Even kijkt de herbergier haar vragend aan, waarschijnlijk had hij op een afstandje naar haar gekeken toen ze met de klant stond te praten. Nouja, praten? Als je die vage zinnen al een gesprek kon noemen... Lang heeft ze niet om erover na te denken, als iemand in de keuken roept dat de bestellingen al bijna koud zijn. Gehaast brengt ze de gerechten naar de bestellers, om ook maar een glas te drinken in haar hersens graveren, die ze even later bij de man brengt die hij bestelt had. Wanneer ze het glas neerzet, grijpt de man plots naar haar pols en trekt zich naar zich toe. Een sterke alcohol geur is duidelijk merkbaar, wat bijna onverdraagbaar wordt wanneer hij tegen haar spreekt. 'Zo'n meisje als jij wil vast wat extra's verdienen' grijnst de man schaapachtig. Walchend trekt ze zich los, de vlam van wanhoop tot bedaren brengend. Snel loopt ze terug naar de bar, niet meer van plan om die engerd noch langer te bedienen. Ook dat heeft de herbergier gezien en loopt met forse stappen naar de man. Wat hij precies zegt hoort ze niet, maar het is duidelijk dat hij hem waarschuwt en als hij dat nog eens flikt eruit wordt gezet
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 11:20 pm

Skyview haalt zijn schouders op en mompelt nog even "Vast wel" als ze in de herberg verdwijnt. In de stallen blijkt de hengst van gisteren al weg te zijn en is de zwarte merrie alleen in de stal. Haar hoofdstel was gloednieuw toen hij haar stal een paar weken terug uit een van de lagere landen van een of andere rijke edelman die er mee stond te pronken. net goed voor hem. maar Skyview had daarom het tuig door het slijk gehaald, en eer beetje in gesneden op sommige plekken om te zorgen dat het een bijna versleten tuig leek. Anders kwamen er altijd wel vragen. De merrie beweegt onrustig terwijl hij haar opzadelt en springt gelijk naar voren als hij nog net zijn been over haar zadel wil slaan. Op een of andere reden kon hij niet wachten tot hij hier weer binnen zou rijden vanavond.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 11:36 pm

De rest van de dag was het gelukkig rustig gebleven in de herberg, waarschijnlijk was iedereen van het heerlijke weer aan het genieten. En groot gelijk hadden ze ook. In haar middag pauze was Halelif uit de stad gelopen, hoger de bergen in. In tegenstelling tot de toestand toen ze hier aankwam, waren de de berghellingen groen en vrij van sneeuw en ijs. Ze had een boterham in een zakje meegenomen en had heerlijk in het verse gras gelegen. Bijen hadden rond haar hoofd gezoemd, terwijl ze van de zon had genoten met haar ogen dicht. Haar gezicht gloeid nu nog na, terwijl ze terug naar de stad loopt. Nog enkele meters en ze zou onder de poort doorlopen. De zon kleurde al oranje en Halelif weet dat ze veel te lang was weggebleven. Waarschijnlijk zou ze op haar kop krijgen, maar dan zou alles ook vergeten en vergeven zijn. Fluitend loopt ze de herberg in, waar het ondertussen alweer aardig gevuld was. Mensen waren bezig met het nuttigen van hun avond maaltijd, of drinken een glas drank vooraf. Wanneer ze naar de bar loopt, gooit ze de zak in de prullenbak, en ontwijkt de vragende blik van de waard. Kennelijk was het de rest van de middag rustig geweest, aangeizen ze niet op haar kop krijgt en dus had hij haar niet echt nodig gehad. Nu moest ze helaas weer aan de bak en serveert ze gerecht na gerecht, of was de opgehaalde borden en glazen af. Ze zucht bij het idee dat ze vanmiddag heerlijk had genoten
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
SayuriAantal berichten : 33
Registratiedatum : 16-03-10

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 11:48 pm

Skyview liet de merrie, die hij steeds meer begon te mogen, over gaan in draf. Tijdens de jacht had ze op momenten gebokt waardoor hij misschoot en hij begint steeds meer te bedenken dat ze dat met opzet had gedaan, om hem te plagen. ze was net... Er komt een brok in zijn keel die er niet meer uit wil. Melody... "Melody..." herhaalt hij tegen zichzelf. "Zo heet je vanaf nu meid. Melody. Je bent net als haar. Onverschrokken maar toch zo lief als maar zijn kan." zegt hij met een opgeluchte glimlach. Lang had hij niets gehad wat hem aan haar kon herinneren om met zich mee te nemen. Nu had hij haar weer gevonden, maar dan in een andere vorm.
Moe zet hij Meldoy op stal en loopt daarna de stad weer in om zijn jachtbuit te verkopen. Pas als de zon al lang onder is keert hij terug. De tafel in de hoek is ingenomen, en duidelijk de rest ook. Die man doet goede zaken! denkt hij met een kleine grijns inzichzelf en loopt dan maar door naar de bar en laat zich op een kruk zakken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Halelif

avatar

Aantal berichten : 37
Registratiedatum : 12-03-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Provincie Utrecht

Illusionist
Leeftijd: 19

BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   za maa 20, 2010 11:59 pm

Halelif laat bijna een stapel schone borden vallen als ze zich grijnzend, lachend om een grapje van een van haar collega's, omdraait. Plots zat hij er weer, en deze keer recht voor haar. Ze zet de borden weg en grijpt naar haar hard, om haar woorden extra bij te zetten. 'Ik schrik me dood' verwijt ze hem, terwijl ze doorgaat met haar bezig heden. Terwijl ze opnieuw begint aan de afwas, ziet ze een man zijn hand opsteken, ten teken dat hij wat wil bestellen. Ze laat de afwas voor wat het is, en loopt haar handen al drogend aan haar schort naar de man. Vriendelijk vraagt ze hem wat hij wild e bestellen en niet veel later geeft ze een eendeborst met aardappelen en jus door aan de keuken. Terwijl ze wacht op de bestelling, vult ze een glas met bier, die de man ook bestelt had. Die brengt ze ondertussen naar de man en wanneer ze terug is, staat tot haar verbazing de bestelling al klaar. Ze haalt haar schouders op en brengt het goed gevulde bord naar de man, om bij de bar de afwas voort te zetten. Een nieuw bord laat ze in het sop verdwijnen, terwijl ze even naar de jonge man voor haar opkijkt. 'Wil je ook wat eten?' vraagt ze, niet erg veel moeite doen om diezelfde gemaakte vriendelijkheid ook voor hem op te brengen
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Een warme herberg voor elke vreemdeling   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Een warme herberg voor elke vreemdeling
Terug naar boven 
Pagina 1 van 3Ga naar pagina : 1, 2, 3  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Illusionist World :: Odissy - Hoog Gebergte :: De Stad-
Ga naar: